14 Mayıs Pazar günü 13.00’e Feriköy Öğrenci Yurdu’nda yapılacak buluşmaya çok sayıda eski Fatih Gençlik Vakfı bursiyeri ve Feriköy Öğrenci Yurdu mezununun katılması bekleniyor. Çeşitli konuşmalar, sinevizyon gösterisi ve yemeğin ardından son bulacak etkinliğin her sene daha fazla mezun öğrenciye ulaşmak suretiyledevam ettirilmesi planlanıyor.
FATİH GENÇLİK VAKFI
1971 Yılında İstanbul’da, MTTB Genel Başkanı Ömer Öztürk Tarafından Kurulan Fatih Gençlik Vakfı; Eğitim, Yurt, Burs ve Yayıncılık Alanlarında Hizmet Vermektedir.
MTTB’nin 47. ve 48. döneminde Fatih Sultan Mehmed Hân’a layık bir eser vücuda getirmek gâyesiyle bir komite kurulmuş, bazı hazırlıklar yapılmış ancak 50. Döneme kadar kuvveden fiile geçilememiştir.
50. dönemde ise Fatih Sultan Mehmed Hân’ın hatırasını yaşatacak en uygun eserin bir vakıf kurulması olduğuna karar verilerek 21 Haziran 1971 tarihli karar ile Fatih Gençlik Vakfı resmen tescil edilmiş ve Ömer Öztürk’ün MTTB Genel Başkanlığı döneminin önemli icraatları arasına girmiştir.
1980 ihtilâli ile faaliyeti durdurulan MTTB’nin 1986 yılında İstanbul Valiliği tarafından feshedilmesi neticesi tüzüğünde bulunan: “Fesih hâlinde bütün mal varlığı Fatih Gençlik Vakfı’na devredilir.” maddesi gereğince mahkeme kararıyla MTTB’nin malları Fatih Gençlik Vakfı’na devredilmiş, böylece MTTB’nin tek vârisinin Fatih Gençlik Vakfı olduğu karara bağlanmıştır.
Aynı dönemlerde Cağaloğlu’ndaki vakıf binasının altında Türkiye’nin ikinci büyük matbaası olarak kurulan Fatih Gençlik Vakfı Matbaa İşletmesi; öğrencilere ucuz kitap temin etmek ve ilim irfan hayatımıza katkı sağlamak amacıyla binlerce eseri milletimize kazandırmıştır.
Ömer Öztürk’ün kurmakla yetinmeyip, bütün masraflarını karşılamaya devam ettiği Fatih Gençlik Vakfı’nda üniversite öğrencilerine 1971 senesinden itibaren burs verilmeye başlanmıştır. O günden bu yana bursiyer sayısı artırılarak kesintisiz bir şekilde hâlâ devam eden bu hizmetten şimdiye kadar binlerce üniversite öğrencisi yararlanmıştır.
Fatih Gençlik Vakfı’nda öğrencilere verilen burs, barınma ve yemek hizmetlerinin yanında şuurlu bir gençlik yetiştirme gayesiyle çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler yapılmaktadır. Kur’ân-ı Kerim başta olmak üzere, Ehli Sünnet itikadı üzere ilmihal bilgileri ve belli seviyede İslâmî ilimler her yıl 8 aylık müfredat dahilinde öğrencilere sunulmaktadır.
FERİKÖY ÖĞRENCİ YURDU
Türkiyenin en köklü üniversite yurtlarından Feriköy Erkek Öğrenci Yurdu; 340 kişilik kapasitesi, modern çehresi ve huzurlu ortamıyla Şişli’de hizmet vermektedir. Öğrencilerin aile sıcaklığını bulduğu, velilerin ise evlatlarını güvenle emanet ettiği Feriköy Öğrenci Yurdu, verdiği kaliteli hizmetin yanında, taşıdığı misyonu ve manevi sorumluluğu müdrîk bir yönetim anlayışıyla İstanbul’daki üniversite öğrencilerine hizmet vermektedir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN