0 (212) 526 30 03 - 511 47 13
Sosyal Medya Hesaplarımız

MTTB Eski Genel Başkanlarından Rüştü Ecevit Fatih Gençlik Vakfı Konya Şubesi’ni Ziyaret Etti

03 Nisan 2019
5 kez görüntülendi
MTTB Eski Genel Başkanlarından Rüştü Ecevit Fatih Gençlik Vakfı Konya Şubesi’ni Ziyaret Etti

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in beyanıyla Milli Türk Talebe Birliği’nin sütbeyaz dönemini başlatan 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk Ağabey’den sonraki dönemde, MTTB’de aynı çizgiyi devam ettiren 53. Dönem Genel Başkanı Rüştü Ecevit,29 Mart 2019 Cuma akşamı Fatih Gençlik Vakfı Konya Şubesi’ni ziyaret ederek gençlerle hasbihalde bulundu.

Rüştü Ecevit konuşmasında Milli Türk Talebe Birliği’nin, Hz. Mahmud Sami Ramazanoğlu (k.s.) tarafından “İnşallah orada İslâmî gençlik yetiştirmeye vesile olursunuz!”hitabı ile Başkanlık vazifesini kabul eden Ömer Öztürk Ağabey ile birlikte, onun sevk ve idaresiyle, liderliğiyle önemli işleri başardığını ve Müslüman gençlik potansiyelinin meydana geldiğini ifade etti. 1970’li yıllardaki ortam içerisinde gençlerin, Ömer Öztürk Ağabey ile başlayan süreçte kitaba, okumaya yönlendirildiğini söyledi.

Ömer Öztürk Ağabey döneminde Milli Türk Talebe Birliği’ni kapatmaya yönelik çıkarılan Dernekler Kanunu’na karşı yapılan mücadeleyi ve kazanılan hukuk zaferine temas etti. O yıllarda öğrencilere burs veren fazla kuruluş olmadığını, öğrencinin burs alırken rencide edildiğini, Ömer Öztürk Ağabey döneminde kurulan Fatih Gençlik Vakfı’nın da öğrencilere onları rencide etmeden burs temin ettiğini belirtti. 1970’li yıllarda MTTB bünyesinde elde edilen başarıların sırrını; bir ve beraber olma, dürüst olma, halis niyetle AllahuTeala’nın rızasını güderek çalışmayla elde edildiğini belirterek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: anadoludabugun.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?